přeskočit na hlavní obsah

Nákup nemovitosti - jak se chránit před riziky

Nákup nemovitosti - jak se chránit před riziky

Rozhodli jste se koupit nemovitost a nyní jste ve fázi hledání a čeká vás nákup? Pro většinu lidí to je velký životní krok, na který často padnou celoživotní úspory nebo se na nemalou část života zadluží. Je tedy na místě nepodcenit možná rizika a udělat maximum pro to, aby vše proběhlo hladce. V tomto článku vypíchneme nejčastější komplikace a jako bonus vám poradíme, jak se dostat k nejlepším nemovitostem jako první.

Nemovitost jako investice do budoucna

Investice do nemovitostí představuje větší jistotu ve srovnání s jinými formami investic, jako jsou dluhopisy, zlato a komodity. Pokud hledáte něco hmatatelného s reálnou hodnotou, investiční nemovitost je dobrým řešením. Navíc ji můžete využívat na vlastní bydlení nebo pronájem a její hodnota mezitím roste.

Hlavní nástrahy nákupu nemovitostí

Nicméně, nákup nemovitosti může být provázen řadou nástrah a finančních rizik. Je důležité si být vědom těchto rizik a pečlivě zvážit každý krok. Odborníci v oblasti nemovitostí doporučují ohlídat především následující faktory:

  1. Makléř je na straně prodávajícího: Jedním z hlavních rizik je střet zájmů makléře, který vás v zájmu prodávajících neupozorní na případné nedostatky nemovitosti.

  2. Špatný právní stav nemovitosti: Před uzavřením kupní smlouvy je důležité ověřit, zda nemovitost nemá právní vady, jako jsou nevyřešené dědické záležitosti, zástavní práva, kolaudační rozhodnutí, nejasné hranice pozemku atd.

  3. Skryté vady: Nemovitost může mít skryté problémy, jako jsou problémy se základy, plísně, nebo škůdci, které nejsou na první pohled zřejmé. Proto si vždy nemovitost důkladně prohlédněte, ideálně s odborníkem, který dokáže odhalit potenciální problémy, které by vám jako laikovi mohly uniknout.

  4. Nereálná cena: Ujistěte se, že cena nemovitosti odpovídá tržní hodnotě v dané oblasti. Neadekvátní cena může signalizovat problémy.

  5. Lokalita: Špatná lokalita může ovlivnit nejen vaše každodenní pohodlí, ale i investiční hodnotu nemovitosti. Zahrnuje to faktory jako je kriminalita, dostupnost služeb, dopravní spojení, znečištěné životní prostředí v okolí.

  6. Zanedbané povinnosti předchozího majitele: Pokud předchozí majitel neplnil své povinnosti vůči úřadům či dodavatelům energií, můžete se těmito problémy potýkat po převzetí vlastnictví vy.

Podpora profesionála

Pro zkušeného realitního makléře je prodej každodenním chlebem. Ví, na co si má dávat pozor, na co se ptát a dokáže vám tak ušetřit spoustu starostí i peněz. Navíc si můžete být jisti, že narozdíl od makléře prodávajícího nemovitost, makléř, kterého si najmete vy, bude na vaší straně. V Bohemian Estates nabízíme službu vyhledání nemovitosti, kdy dle vašich zadání vyhledáme nemovitost přímo pro vás a celým procesem nákupu vás provedeme a budeme hájit vaše zájmy.

Jak se dostat k dobré nemovitosti jako první

Náš systém nonstop kontroluje nabídky a  posílá klientům vhodné nemovitosti. Ty nejlepší se často ani nedostanou na veřejný trh a rozeberou si je naši klienti. 

Koupě nemovitosti od A do Z

Provedeme vás celým procesem koupě nemovitosti. Od vyhledání, přes účast na  prohlídkách, kontrolu technického a právního stavu nemovitosti, zpracování či kontrolu veškeré potřebné dokumentace, až po vyjednání slevy

Doufáme, že vám tyto rady pomohly si udělat základní představu o tom, s čím se při nákupu nemovitosti můžete setkat a přejeme vám, ať nákup nemovitosti proběhne hladce a podle vašich představ.