přeskočit na hlavní obsah

Co je to garantovaný nájem

Co je to garantovaný nájem

Chcete-li si zajistit skutečně pasivní příjem bez práce, tak je pronájem bytu naprosto ideální řešení. Každý měsíc chodí pravidelně nájem a nemusí se pro to skoro nic udělat. Občas se něco málo řešit musí, ale to moc práce nezabere. Je to opravdu tak snadné?

Co vlastně pronajímání bytu všechno obnáší?

Nájemníci

Základem úspěchu je najít slušného nájemníka, který bude řádně platit, a ideálně ho prověřit v registrech dlužníků. Neméně důležitá je dobře určená výše nájmu, tak aby byla co nejvyšší a zároveň realisticky odpovídala stavu nabídky a poptávky. Kvalitně nafocená nemovitost a dobře napsaný inzerát zajistí, že nabídka zaujme více potenciálních nájemníků. Také se bude hodit správně napsaná nájemní smlouva, tak aby chránila zájmy majitele. Během průběhu nájmu se očekává komunikace s nájemníky a řešení různorodých požadavků.

Péče o nemovitost

Pravděpodobně se v bytě něco rozbije a bude potřeba to opravit. Kromě rozbitých spotřebičů se často řeší zatékání v koupelně či v kuchyni, plísně v bytech atd. Proto je velmi vhodné mít ponětí o stavu nemovitosti a dostatečně nájemníky informovat, jak mají nemovitost správně užívat a jak se o ni starat v rámci běžné údržby. Také doporučujeme dohlédnout na to, aby měli nájemníci uzavřené pojištění odpovědnosti.

Administrativa spojená s pronájmem

Dalším důležitým bodem jsou administrativní záležitosti, kam patří například: kontrola nájmu, zda přišel včas, případně platbu nájemníkům připomenout; vyhotovení vyúčtování, přepis energií; hlídání konce platnosti nájemních smluv, kontaktovat nájemníky a řešit prodloužení smlouvy, případně včas hledat nové nájemníky, tak aby nedocházelo k výpadkům nájmu; zajišťování opravářů, revizí, komunikace s SVJ atd. 

Co je to garantovaný nájem?

Garantovaný nájem je pronájem bez starostí. Pokud si chcete starosti spojené s pronájmem ušetřit, můžete využít naši službu garantovaného nájmu.

Jak to funguje

Byt si od vás pronajmeme, budeme vašimi nájemníky a nájem budete dostávat každý měsíc pravidelně, i kdyby byl byt prázdný. Byt dále podnajímáme a staráme se o veškeré záležitosti s tím spojené.

Postaráme se opravdu o všechno:

Můžete si tak konečně užít opravdu pasivního příjmu.