přeskočit na hlavní obsah

Jak koupit nemovitost a kde ji najít

Jak koupit nemovitost a kde ji najít

Kdo hledá, ten najde. Zní to sice jednoduše, avšak ve skutečnosti není proces nákupu bydlení až tak snadný. Pokud máte otázky, jak při nákupu nemovitosti správně postupovat a jak se vyvarovat potenciálním nástrahám, jsme tu abychom je zodpověděli. Pojďme se podívat od výběru vhodného bytu přes podpis smluv a financování až po případnou rekonstrukci.

Ujasněte si kritéria nemovitosti, kterou hledáte

Prvním krokem měl být otevřený rozhovor s partnerem a rodinou, abyste si ujasnili, co od nového bydlení očekáváte. Od počátečních nejasných představ postupně dojdete k přesnému určení toho, jaký byt nebo dům chcete koupit. Jakmile koupíte nemovitost, která nevyhovuje vašim potřebám, je mnohem obtížnější a nákladnější to jakkoliv měnit. 

Udělejte si přehledný seznam

Vytvořte si excelovou tabulku, do které si budete zaznamenávat všechny nemovitosti, které jste našli, kroky, které jste již podnikli, a informace, které jste zjistili. Tento krok nepodceňujte – s narůstajícím objemem informací můžete snadno ztratit přehled o výhodných nabídkách nebo zapomenout fakta, která jste již prověřili.

Kde najít svoji vysněnou nemovitost?

Na realitních serverech dnes naleznete 95 % prodávaných nemovitostí, což z něj činí hlavní kanál pro vaše pátrání. Existují i servery, kde nemovitosti prodávají samotní majitelé. Nicméně ty nejlepší nabídky se rychle prodají, často ještě před tím, než stačí být zveřejněny, a to díky realitním kancelářím, které mají databázi klientů a ti mají přednostní přístup k novým inzerátům. Proto se vyplatí spolupracovat s důvěryhodnou realitní kanceláří, která vám nejen pomůže, ale také vás může v jednání zastoupit.

Služba vyhledání nemovitosti

Pokud již nějakou dobu hledáte nemovitost k bydlení či investici, pravděpodobně vnímáte tlak na rychlost a soutěž o nejlepší nabídky. V naší společnosti vyhledáme ideální nemovitosti podle vašich požadavků, vyjednáme cenu v průměru o 80 123 korun nižší než tržní hodnota, prověříme ji technicky i právně a postaráme se o veškerou administrativu. O nových nabídkách z celé České republiky víme do hodiny od jejich zveřejnění.

Samotný proces hledání probíhá tak, že vyhledáme nabídky z celého trhu, které nejlépe odpovídají vašim požadavkům, a zašleme vám minimálně pět nemovitostí, které splňují většinu kritérií. Pokud si z nabídek nic nevyberete, budeme vám posílat další nabídky, dokud nenajdeme tu správnou. Do služeb Bohemian Estates patří i komplexní posouzení technických a právních podkladů, pomoc s financováním a rekonstrukcí vybrané nemovitosti, takže máte jistotu, že vše probíhá pod kontrolou odborníků.