přeskočit na hlavní obsah

Význam inspekce nemovitostí před koupí

Význam inspekce nemovitostí před koupí

Koupě nemovitosti představuje významné finanční rozhodnutí, které vyžaduje pečlivé zvážení. Inspekce nemovitosti před samotnou koupí je klíčovým krokem, který by neměl být opomenut. Pomáhá odhalit potenciální technické závady či zdraví nebezpečná rizika. Odborná inspekce vám umožní činit informovaná rozhodnutí a vyhnout se budoucím problémům.

Je odborná prohlídka opravdu nezbytná?

Mohlo by se zdát, že prohlídka nemovitosti před koupí je pouhou formalitou, ale opak je pravdou. Pokud nejste z oboru a nemáte stavařské vzdělání a zkušenosti, nemusíte zásadní vady a nedostatky odhalit pouhým okem. Nemovitost může skrývat závažné konstrukční vady, problémy s elektroinstalací, rozvody vody a odpadu. Inspekce nemovitosti může odhalit přítomnost nebezpečných materiálů, jako je azbest nebo olovo, nebo problémy s plísněmi, které by mohly ovlivnit vaše zdraví. Také může zkontrolovat přítomnost škůdců, jako jsou termiti, kteří mohou způsobit vážné poškození struktury domu. Tím, že získáte přesné informace o těchto rizicích předem, se můžete lépe rozhodnout o koupi, vyjednat slevu nebo nechat vady napravit ještě před koupí.

Možné vady nemovitosti

  • Konstrukční vady, praskliny ve zdech, problémy se střechou.

  • Vadné materiály, poškozené povrchyProblémy s elektroinstalací, vodovodními a odpadními trubkami.

  • Zdraví nebezpečné faktory - jedovaté materiály, plísně a škůdci.

  • Špatná tepelná izolace a tím pádem vysoké náklady na vytápění.

  • Potřeba nákladné rekonstrukce v budoucnu.

  • Neviditelné technické vady, které se mohou projevit až v budoucnu.

Odborná pomoc při inspekci nemovitostí

Doporučujeme si sehnat dostatečně kvalifikovaného odborníka, který dokáže tyto aspekty posoudit. Investice do jeho služeb je zanedbatelná s problémy, které by vám mohly pěkně zkomplikovat život. S prvním prověřením potenciálních rizik vám může pomoci i zkušený nezávislý makléř, který je ale na vaší straně, ne ten, který se vám nemovitost snaží prodat. Také vám zprostředkuje kontakt na ověřeného stavebního profesionála, který detailně zhodnotí stav nemovitosti. Také vám pomůže se zhodnocením právních rizik a případně doporučí prověření právníkem.

Role nezávislých realitních profesionálů

  • Nezávislý realitní makléř, stavební odborník a právník vám mohou pomoci se důkladně informovat o stavu věcí.

  • Získáte objektivní informace o technickém a právním stavu nemovitosti a na jejich základě se co nejlépe rozhodnout. 

  • Pomáhají s jednáním o ceně a zajišťují férové jednání mezi oběma stranami.

  • Pomohou vám odhadnout případné náklady na rekonstrukci do budoucna.

Služby poskytované společností Bohemian Estates International

Společnost Bohemian Estates International nabízí komplexní služby v oblasti nákupu, prodeje a správy nemovitostí, včetně inspekce a poradenství.

Profesionální služby pro kupující

  • Inspekce nemovitostí prováděná nezávislým odborníkem.

  • Poradenství ohledně vhodné nemovitosti a stanovení ceny.

  • Zajištění transparentního jednání a minimalizace rizik spojených s nákupem.

Závěr

Inspekce nemovitostí představuje klíčový krok při nákupu nemovitosti a je nezbytná pro minimalizaci rizik spojených s technickým stavem a právními otázkami. Společnost Bohemian Estates International poskytuje komplexní služby v oblasti inspekce a poradenství, aby zajistila férové a transparentní jednání mezi kupujícími a prodávajícími.