přeskočit na hlavní obsah

Jak kupovat byt bez rizik

Jak kupovat byt bez rizik

Koupě nemovitosti bývá pro většinu lidí jedna z největších životních investic. Zejména ve chvíli, kdy kupují bydlení pro svou rodinu. Je na místě prozkoumat všechna pro a proti a přistupovat k nákupu odpovědně. Nebojte se spojit s odborníkem, který vás celým procesem provede bezpečně.

Jak postupovat při koupi bytu

Za prvé, přistupujte ke koupi bytu vždy s rozmyslem. Jako u všech důležitých rozhodnutí je třeba si nejprve ujasnit důvody a jasně si definovat přání a potřeby. Nebojte se investovat čas do společných rozhovorů s rodinou a partnerem, abyste všichni měli co nejpřesnější představu, jak má vaše společné bydlení vypadat. Preferujete klid na okraji města, vykoupený delší dojezdovou vzdáleností do centra, nebo si neumíte představit večer bez posezení v některé z vyhlášených kaváren? Na základě této představy vyvstanou jednotlivá kritéria pro výběr. 

K hledání bydlení můžete přistupovat i optikou investice. Co když vám přestane byt vyhovovat a budete se chtít přestěhovat do domu za městem? Jinou hodnotu bude mít nemovitost v lukrativní lokalitě, než levnější alternativa v horší čtvrti. 

Jak vybrat správný byt na koupi?

Jak vybrat ten správný byt ke koupi, jak posoudit jeho pořizovací cenu, jak najít všechny právní a technické vady a kde vlastně výhodnou nabídku hledat? Odpovědi na tyto otázky se spousta lidí snaží najít po vlastní ose, často metodou pokus-omyl, která v tomto případě může být zbytečně drahá. Druhou možností je spojit se s profesionálním realitním makléřem, který se v oblasti prodeje a nákupu skutečně vyzná.

Výběr partnera důkladně promyslete a nikdy nedejte pouze na první dojem. Důležité věci chtějte vždy písemně a nebojte se vzít si čas na rozmyšlenou. Profesionální realitní makléř vás nikdy nebude tlačit k prodeji, nákupu či podpisu smlouvy o spolupráci.

Jak postupujeme v Bohemian Estates?

Provedeme Vás celým procesem od vyhledání vhodné nemovitosti až po samotné nastěhování. Disponujeme aktuálními daty z realitního trhu, specialisty na všechny aspekty samotného nákupu. 

  1. Domluvíme Vám prohlídku se specialistou, který prověří nemovitost po technické stránce.
  2. Prověříme veškerou dokumentaci, abychom měli jistotu, že nemovitost nemá žádnou skrytou právní vadu.
  3. V případě potřeby vypracujeme plán na rekonstrukci.
  4. Pomůžeme Vám s financováním.