přeskočit na hlavní obsah

Správa nemovitostí - služba, která nabývá na popularitě

Správa nemovitostí - služba, která nabývá na popularitě

Správa nemovitostí zajistí, aby vaše nemovitosti prosperovaly a vy jste mohly pronajímat bez starostí, i proto se stále více majitelů nemovitostí rozhoduje tuto službu využívat. Jak vlastně funguje?

Výhody profesionální správy nemovitostí

Mezi hlavní výhody této služby patří lépe zajištěná obsazenost nemovitostí, kvalitní výběr nájemníků, pečlivě připravené nájemní smlouvy a odlehčení majitelům od běžných starostí spojených s provozem nemovitosti.

Výběr spolehlivých nájemníků

Pronajímatelé čelí v České republice různým výzvám, včetně legislativních omezení, které komplikují rychlé řešení situací s neplatícími nájemníky. Profesionální správa nemovitostí přináší snadné řešení těchto problémů. V Bohemian Estates klademe důraz na kvalitní výběr nájemníků, jejich spolehlivost a bezdlužnost, což minimalizuje riziko vzniku dluhů na nájemném.

Pečlivě připravené nájemní smlouvy

Významnou roli hraje také příprava nájemních smluv, které jsou navrženy tak, aby chránily zájmy majitelů, ale byly férové i vůči nájemníkům. Správně sestavené smlouvy mohou předcházet mnoha potenciálním problémům.

Téměř 100% obsazenost

Dalším benefitem je vyšší míra obsazenosti nemovitostí, kterou profesionální správci dosahují díky efektivní inzerci a rychlému obsazování volných jednotek. S průměrnou obsazeností až 98 % a rychlým nalezením nových nájemníků, obvykle nejpozději do dvou týdnů, mají majitelé nemovitostí jistotu pravidelného příjmu.

Péče o nájemníky a administrativa

Realitní společnost zajišťuje správu nájemních smluv, veškerou komunikaci s nájemníky a řešení případných problémů, přebírá také veškerou administrativu jako přepis energií, vystavování vyúčtování. Majitelé se tak mohou věnovat jiným aktivitám bez starostí o běžný provoz svých nemovitostí.

Cena správy nemovitostí

Celkové náklady na službu správy nemovitosti nejsou nijak přemrštěné, v Bohemian Estates účtujeme 10 % z měsíčního nájemného. Čistý zisk z pronájmu při použití profesionální správy je často vyšší než při vlastní správě. A navíc naprosto bez starostí a to je k nezaplacení.

Více o pronájmu nemovitosti