přeskočit na hlavní obsah

Jaké jsou výhody profesionální správy nemovitostí?

Jaké jsou výhody profesionální správy nemovitostí?

Profesionální správa nemovitostí se v České republice nabývá na popularitě nejen mezi majiteli nájemních bytů. Ačkoli to ještě před pár lety bylo pro mnoho majitelů nemovitostí nemyslitelné, nyní využívají tuto službu čím dál více. S rozvojem investičních nemovitostí a růstem cen bytů stoupl zájem o pronájem, což vedlo k větší důvěře v profesionální správu.

Bez práce jsou koláče

David Novotný, zakladatel naší společnosti Bohemian Estates, potvrzuje, že zájem o profesionální správu nemovitostí v posledních letech dramaticky vzrostl. Naše společnost v současnosti spravuje přes 1200 nemovitostí v hodnotě 8 miliard korun. Důvodem tohoto trendu je zejména fakt, že majitelé nemovitostí nemusí dělat prakticky nic a přesto vydělávají více.

Výhody profesionální správy nemovitostí:

  • Vyšší cena pronájmu: Díky dlouholetým zkušenostem a efektivnímu inzerování dosahují profesionální správci vyšších cen za pronájem nemovitostí.

  • Nižší fluktuace nájemníků: Díky pečlivému prověřování nájemníků se snižuje fluktuace, což znamená, že nemovitost je častěji obsazena.

  • Ušetřený čas: Profesionální správa ušetří majitelům čas, který by strávili administrativou, opravami a hledáním nájemníků. Stačí podepsat smlouvu se správcem a ten se postará o vše ostatní.

  • Garantované nájemné: Služba správy pronájmu s garantovaným nájemným zajišťuje majitelům nemovitostí předem dohodnutou výši nájmu, i když nemovitost není obsazená nebo nájemník neplatí.

Díky těmto výhodám mají majitelé nájemních bytů důvod důvěřovat profesionálním správcům nemovitostí a využívat jejich služeb pro efektivní a bezstarostnou správu svých investic.