přeskočit na hlavní obsah

Lukrativní nabídky nemovitostí - jak je najít?

Lukrativní nabídky nemovitostí - jak je najít?

V současné době je trh s nemovitostmi charakterizován vysokou poptávkou a nedostatkem nabídek. Proto je klíčové dostat se k zajímavým nabídkám co nejdříve. Ale kde je hledat?

Průzkum trhu

Najít výhodné nabídky nemovitostí není snadné. Vyžaduje to čas, znalosti a zkušenosti s trhem. Začněte důkladným průzkumem trhu, abyste pochopili, které lokality jsou nejžádanější a jaké druhy nemovitostí přinášejí nejlepší výnosy. Zhodnoťte dostupnost služeb v okolí, stav infrastruktury a jaké je plánování rozvoje dané lokality. 

Flexibilita i trpělivost

Buďte připraveni rychle jednat, když se objeví dobrá příležitost, ale zároveň si udržujte dostatek trpělivosti, abyste nekupovali pod tlakem nebo bez důkladného zvážení. Trh s nemovitostmi může být nepředvídatelný. Někdy je třeba jednat rychle a někdy je k na nalezení té pravé investice lepší si počkat.

Rychlý přístup k nabídkám

Ne nadarmo se říká, kdo dřív přijde, ten dřív mele. Ty nejlepší nabídky se často ani nedostanou na veřejný trh. Realitní společnosti mají přístup k různým typům nabídek ještě před jejich zveřejněním. U nás v Bohemian Estates to funguje tak, že náš automatický systém nonstop vyhodnocuje nabídky dle zadaných požadavků klienta a okamžitě mu je posílá k posouzení. Klient tak má náskok před ostatními zájemci.

Dražby

Mimo běžné inzertní portály se dají zajímavé nemovitosti najít také v dražbách. Tyto akce často nabízejí nemovitosti za cenově výhodnějších podmínek. Je ale třeba mít na paměti vyšší rizika. Dražby mohou být nedobrovolné z důvodu exekuce, kdy majitel neumožní osobní prohlídku nemovitosti, hrozí tak nedostatečné posouzení stavu nemovitosti a můžete koupit zajíce v pytli.

Privatizace veřejného majetku a výběrová řízení

Dalším zajímavým způsobem jsou nabídky nemovitostí ve veřejném majetku. Města a městské části čas od času vyhlašují soutěže o volné nemovitosti k prodeji, může se například jednat o byty před rekonstrukcí, nebytové prostory apod. Každá tato akce má svá pravidla a specifikace. Koupě může probíhat formou výběrového řízení (obálkovou metodou) nebo elektronickou aukcí.

Prověření nemovitosti

Před koupí nemovitosti je nezbytné provést důkladnou kontrolu, aby se předešlo jakýmkoliv budoucím problémům a nečekaným výdajům. Začněte tím, že si vyžádáte aktuální výpis z katastru nemovitostí, což vám poskytne informace o vlastnictví nemovitosti a jejím právním stavu. Dále je vhodné zaměřit se na stavebně-technický stav objektu. Doporučuje se najmout si odborníka, který provede technickou inspekci nemovitosti, zkontroluje stávající instalace, konstrukce, střechu, zateplení a další klíčové prvky. Nezapomeňte také ověřit možná právní omezení, která by mohla užívání nemovitosti ovlivnit. Nakonec je vhodné zkontrolovat, zda nemovitost není zatížena dluhy nebo exekucemi, což lze zjistit v katastru nemovitostí.

Vyhledání nemovitosti profesionálem

Hledání vhodné nemovitosti může být náročné na čas i energii, proto jsme navrhli službu Vyhledání nemovitosti, kdy za vás filtrujeme veškeré nabídky a dle vašich požadavků vám posíláme ke zvážení jen ty nejlepší. Rádi vás samozřejmě také provedeme celým procesem nákupu nemovitosti, od kontroly technického a právního stavu nemovitosti až po podepsání kupní smlouvy a úschovy peněz.