přeskočit na hlavní obsah

Máte neobsazený byt a hledáte nájemníky?

Máte neobsazený byt a hledáte nájemníky?

I přesto, že realitní trh v České republice nedávno stagnoval, nyní se projevuje oživení jak v oblasti investic, tak pronájmů. Kvůli vysokým úrokovým sazbám je mnoho lidí nuceno upřednostnit pronájem před hypotékou a tak zůstává zájem o pronájmy vysoký.

Cenová strategie v pronájmech

Správně nastavená cena nájmu je klíčová pro úspěšný pronájem. 

  1. Nízká cena nájmu - Když nabídnete nižší cenu než konkurence, můžete sice získat více zájemců, ale také si můžete cenou přitáhnout méně solventní nájemce. A to nemluvě o ušlém zisku, když budete pronajímat pod cenou. 

  2. Vysoká cena nájmu - Naopak při příliš vysoké ceně můžete zbytečně dlouho čekat, než se najde zájemce ochotný částku zaplatit a během čekání o potenciální nájem přicházíte. V tu chvíli by se vám vyplatilo pronajmout hned a za míň a už mít například dva nájmy v kapse. Tato strategie se vám může vyplatit, pokud bude nájemník v bytě dlouhodobě, ale je na místě také zvážit, jestli do budoucna pro nájemníka bude takto vysoký finanční závazek stále přijatelný a nebude se chtít přestěhovat do levnějšího a vy budete muset hledat nové nájemníky.

  3. Ideálně nastavená cena nájmu - Nájem je konkurenceschopný a neodradí přílišné množství zájemců, byt se ideálně pronajme do dvou týdnů.

Garantovaný nájem: Bezpečnost pro majitele

Pro majitele nemovitostí, kteří se rozhodli pronajímat, může být výhodou služba garantovaného pronájmu. Tato služba zajišťuje pravidelný příjem z nájmu, i když byt není obsazen nebo pokud nájemníci neplatí.

Komplexní servis pro majitele nemovitostí

Společnost Bohemian Estates International nabízí široký servis pro majitele nemovitostí, včetně služby garantovaného pronájmu. Majitelé nemovitostí nemusí řešit hledání nájemníků ani administrativu spojenou s pronájmem. Díky tomu mají jistotu pravidelného příjmu, což je v nestabilních obdobích na trhu velkým benefitem.

Více o krátkodobém pronájmu