přeskočit na hlavní obsah

Pořiďte si nemovitost s minimem rizik

Pořiďte si nemovitost s minimem rizik

Koupě bytu či domu pro vlastní potřeby je komplikovaný a zdlouhavý proces, při kterém na nezkušeného kupujícího číhá řada potenciálních nástrah. Štěstí přeje připraveným, proto minimálně polovina úspěchu spočívá v dostatečné informovanosti o tom, co vás čeká. Chcete-li však mít úplnou jistotu, že se vám podaří správně investovat, obraťte se na erudované odborníky.

Ceny bytů pořád rostou, je tedy logické, že co koupíte teď, se v budoucnu jen zhodnotí. Aby byla tato investice dlouhodobě výnosná, je zásadní výběr vhodného bytu nebo domu. Jenže jak vybrat ten správný a umět posoudit jeho pořizovací cenu? Jak se vyhnout skrytým právním a technickým vadám? A kde vůbec zajímavé nabídky hledat? Je spousta otázek, které běží hlavou každého, kdo se poprvé chystá kupovat nemovitost.

Výběr kvalitního odborníka je klíčový

Prvním krokem, který řada zájemců o koupi reality podnikne, je, že se obrátí na služby realitního makléře. „V případě bytu či domu se jedná o investici mnohdy na celý život. Je tedy na místě obezřetnost a pečlivé zvažování dílčích kroků. Důkladně si promyslete, koho si zvolíte za partnera a poradce. Každá chyba vás později může přijít velmi draho,“ říká David Novotný, majitel a jednatel realitní společnosti Bohemian Estates.

„Pověst realitních makléřů utrpěla působností mnoha amatérů či fušérů v realitní branži, kteří bez přidané hodnoty pro klienta pouze shrábli provizi a byli motivováni snahou rychle prodat, i za cenu zatajení problematických aspektů celé transakce. Takový přístup pochopitelně nené košer a vy byste měli na vybraného partnera klást nároky, abyste od něj získali dostatečnou protihodnotu v rámci služby,“ vysvětluje David Novotný.

Zajímavé investiční příležitosti rovnou pod nos

Otázkou zůstává, jak se dostat k zajímavé investiční příležitosti. Jedním způsobem je trávit hodiny a dny sledováním inzertních portálů a doufat, že se k zajímavé nabídce namanete ve správnou chvíli. Kromě toho, aby vám náhoda přála, je třeba mít slušné technicko-právní znalosti a také zkušenosti s obchodním jednáním, jinak se může stát, své peníze investujete nevýhodně.

„Odpovědí na tuto situaci je využití služeb nestranného profesionála. Klientům zprostředkováváme rychlý a výhodný nákup nemovitosti, v průměru s naším servisem ušetříte 80 123 korun z kupní ceny. Na základě zadání vyhledáme vhodnou nemovitost ze všeho veřejných i neveřejných zdrojů, připravíme veškeré podklady, naši technici zevrubně zkontrolují technický stav a právník zase prověří všechny právní aspekty koupě a zreviduje dokumentaci. V případě přímého prodeje umíme pádnými argumenty i vyjednat maximální možnou slevu. Rychlost vždy rozhoduje – a s námi víte o lukrativních nabídkách jako první,“ popisuje Novotný. Dále je možné zajistit financování na hypotéku či realizaci rekonstrukce na klíč.