přeskočit na hlavní obsah

Profesionální správu nemovitosti volí čím dál více majitelů nemovitostí

Profesionální správu nemovitosti volí čím dál více majitelů nemovitostí

V posledních měsících se vedou živé debaty zejména o cenách nemovitostí, které v reakci na zvýšenou poptávku stále rostou. Vody minimálně ve velkých českých městech však víří i pronájmy. Těch je teď podle makléřů dostatek, na čemž se částečně podepisují i hotely a penziony, které na mnoha místech své pokoje proměnili v provizorní byty, a nyní je pronajímají. Znamená to pro vlastníky nájemních bytů více starostí?

Investice do nemovitostí je odborníky považována za jeden z nejbezpečnějších způsobů zhodnocení peněz. S narůstajícím zájmem o pronájmy však úměrně rostou i negativní zkušenosti jednotlivých vlastníků nemovitostí. Mít na starosti nájemní nemovitost totiž není žádný med. Tuto formu výdělku doprovází tuna byrokracie, frekventovaná komunikace s nájemníky, úřady a opraváři a v neposlední řadě spoustu vynaloženého času.

Není se tak čemu divit, že se čím dál více lidí přiklání k profesionální správě nemovitosti. Tou se v České republice zabývají především realitní společnosti, jako je například i Bohemian Estates International. Ta funguje již od roku 2006, kdy vznikla za účelem nabídnout skutečně komplexní řešení v oblasti správy a investic do rezidenčních i komerčních nemovitostí. Společnost má pobočky v Praze, Brně a Ostravě a aktuálně spravuje přes 1200 nemovitostí v Čechách i zahraničí v celkové hodnotě 7 miliard korun.

Služba profesionální správy nemovitosti je určena jak soukromým osobám, tak investorům, a Bohemian Estates se umí postarat nejen o klasické nájemní nemovitosti, ale i o byty určené ke krátkodobým pronájmům. Dle statistik navíc profesionálně spravované nemovitosti dosahují až 98% obsazenosti a k výpadkům dochází minimálně. Všichni nájemníci jsou také prověřování v registru dlužníků, a tím je minimalizováno riziko nájemníků neplatičů. V průměru tak nemovitosti dosahují vyšších výdělků a služba profesionální správy si na sebe v dlouhodobém měřítku vydělá sama.

Společnost se stará i o komunikaci s dodavateli energií, hlídá platnosti nájemních smluv a hradí zálohy za služby. Vlastníci nemovitostí mají také k dispozici přehled o tom, jak nemovitost vydělává, a to 24/7 v online systému společnosti.

Další variantou správy nemovitosti je pak i služba garantovaného nájmu, která funguje obdobě jako klasická správa nemovitosti. Vlastníkovi nemovitosti je však v tomto případě garantováno předem odsouhlasené nájemné, a to i v případech, kdy je nemovitost zrovna neobsazená nebo nájemník neplatí. Majitelům nemovitostí tak odpadají prakticky jakékoli starosti a mohou jen inkasovat nájemné.

Více o koupi nemovitosti