přeskočit na hlavní obsah

Rizika při koupi nemovitosti

Rizika při koupi nemovitosti

Nákup nemovitosti, ať už jako investice nebo pro osobní potřebu, je komplexní proces, který může být pro nezkušeného kupujícího plný pastí. Dobrá příprava může minimalizovat rizika a zvýšit šance na úspěšný nákup. Avšak pokud si přejete získat úplnou jistotu, že provedete správnou investici, není nic lepšího než obrátit se na profesionály.

Nemovitost jako bezpečná investice

Nákup nemovitosti představuje jednu z nejbezpečnějších investic. Nemovitost s časem získává na hodnotě, na rozdíl od peněz uložených na účtu, kde podléhají inflaci a ztrácejí na hodnotě. Navíc, byt či dům má i praktickou užitnou hodnotu – zjednodušeně řečeno, zatímco se vám peníze uložené v nemovitosti časem zhodnocují, souběžně ji využíváte pro vlastní bydlení nebo ji pronajímáte dalším osobám. Nemovitosti jsou v první řadě bydlení, po kterém je dlouhodobě velmi stabilní poptávka. Není také problém nemovitost zpeněžit, kdykoliv je potřeba, a získat tak hotovost.

Kde najít zajímavé investiční nemovitosti

Otázkou zůstává, jak najít zajímavou investiční příležitost. Jedním způsobem je trávit hodiny a dny sledováním inzertních portálů a doufat, že narazíte na zajímavou nabídku ve správnou chvíli. Avšak tato metoda vyžaduje nejen štěstí, ale také slušné technické a právní znalosti a zkušenosti s obchodním jednáním. Jinak hrozí, že investujete své peníze ne zrovna výhodně. 

Kdo dřív přijde, ten dřív mele

O dobré nemovitosti je velký zájem, proto kdo se k nemovitosti dostane první, má výhodu. Náš systém BES garantuje časový náskok: dvacet čtyři hodin denně prohledává kompletní realitní inzerci na českém internetu, od realitních kanceláří a developerů přes majitele, dražby a neveřejné nabídky, a páruje nabídky se zadanými požadavky. Tím se zájemcům o koupi naskytne exkluzivní přístup k tzv. podpultovkám.

Nepodceňte rizika nákupu nemovitosti

Při koupi nemovitosti na vás číhají různá rizika, která vás mohou stát hodně času, nervů a v nejhorším případě i finanční ztráty.

Jak je minimalizovat?

  • Nepodléhejte tlaku prodávajících.

  • Zachovejte chladnou hlavu a přistupujte k nákupu racionálně.

  • Každou vyhlédnutou nemovitost důkladně prověřte, aby nedošlo k nákupu zatíženého majetku, například s exekucemi, nevyřešenými věcnými břemeny či nejasným vlastnictvím.

  • Prověřte stav budovy a zjistěte, zda nejsou potřebné drahé opravy, které by mohly výrazně zvýšit celkové náklady na nemovitost.

  • Zajistěte si kvalifikovaného odborníka, jako je stavební inženýr nebo architekt, který prověří technický stav nemovitosti, aby jste předešli případným skrytým vadám.

  • Vyšetřete si dostatek času na osobní prohlídku nemovitosti.

  • Nezapomeňte klást otázky, klidně si je napište předem, ať něco nezapomenete.

  • Dejte si si čas na rozmyšlenou a prostor pro vyjednávání o ceně. 

Profesionální průvodce nákupem nemovitosti

Koupě nemovitosti je důležitý životní krok, ale nemusí být zdlouhavý, náročný a složitý, pokud máte po ruce někoho, kdo má s touto problematikou zkušenosti. Nabízíme komplexní službu, která se postará o výhodný nákup nemovitosti od začátku do konce, šetří čas, energii i peníze. Vyhledáme vhodné nemovitosti dle vašich požadavků, právně i technicky je prověříme, provedeme vás celým procesem nákupu. Pro úspěšné vyjednávání o ceně používáme tvrdá data z auditu, cenové mapy dle katastru nemovitostí – a také šestnáct let našich zkušeností. Získáte tak jistotu, že za své peníze získáte nemovitost odpovídající hodnotě.