přeskočit na hlavní obsah

Investiční strategie „kup a drž“ se stále vyplatí nejvíce

Investiční strategie „kup a drž“ se stále vyplatí nejvíce

Průměrný výnos z pronájmu investičního bytu se obvykle pohybuje kolem 3–4 % ročně. Profesionální realitní společnosti však dokáží dosahovat výnosů až 7 % ročně díky vyhledávání výjimečných investičních příležitostí a efektivní správě nemovitostí. Investice do nemovitostí také nabízí potenciál dlouhodobého zhodnocení, což zvyšuje celkovou meziroční návratnost.

Strategie "Kup a prodej" vs. "Kup a drž"

Existují dvě základní investiční strategie: "kup a prodej" a "kup a drž". První strategie je založena na spekulaci s nemovitostmi s cílem co nejlevněji je nakoupit a následně co nejvýhodněji prodat. Tito investoři často hledají nemovitosti vhodné k renovaci, které po renovaci mohou být prodány za vyšší cenu. Druhá strategie, "kup a drž", se zaměřuje na dlouhodobé investice. Tento přístup generuje pravidelný příjem z nájmů a využívá také meziročního zhodnocování hodnoty nemovitostí.

Právní podmínky a daně

Při rozhodování o investici do nemovitostí je důležité zvážit i právní aspekty a daně v dané jurisdikci. Daňové zákony mohou významně ovlivnit celkový výnos z investice. Například v České republice platí, že nemovitost musí být vlastněna nejméně pět let, aby byla prodejem osvobozena od daně. Investiční strategie "kup a drž" je proto často výhodnější z hlediska daní.

Zhodnocení a doporučení

Investice do nemovitostí nabízejí atraktivní výnosy a potenciál dlouhodobého zhodnocení. Při výběru strategie je důležité zvážit riziko, likviditu a investiční horizont. Profesionální realitní společnosti, jako je Bohemian Estates, mohou investorům pomoci najít vhodné investiční příležitosti a zajistit efektivní správu nemovitostí. Nakonec je důležité dodržovat právní podmínky a zvážit daňové dopady investice.

Více o koupi nemovitosti