přeskočit na hlavní obsah

Pronájem nemovitosti bez starostí

Pronájem nemovitosti bez starostí

Ať už vlastníte dům, několik domů, jeden byt nebo dokonce celý bytový komplex, vaším cílem je vždy zajistit trvalé obsazení vaší nemovitosti spolehlivými nájemníky a maximalizovat návratnost investice. K dosažení těchto cílů lze využít komplexní služby profesionální správy nemovitosti s garancí nájmu.

Vlastnické bydlení vs. nájem

V Česku je zvláštní jev – na rozdíl od jiných zemí a trhů, většina Čechů považuje pronájem za dočasné nebo nouzové řešení bydlení. V Česku existuje silná touha po vlastním bydlení ve srovnání s jinými evropskými státy. Zatímco mít vlastní bydlení je samozřejmě příjemným cílem, bydlení v pronájmu nemusí být nepohodlné nebo nevýhodné. 

Nájemní bydlení je na vzestupu

V západních zemích žije mnohem více lidí v nájmu a tito lidé nijak netrpí. Například v Německu žije 50,5 % obyvatel v nájemním bydlení, v České republice 21,7 %. Touha po vlastním bydlení je pravděpodobně ovlivněna i naší historií a obdobím komunismu, kdy neexistovalo soukromé vlastnictví. Po pádu železné opony se Česká republika začala přibližovat modelu západních zemí, což vedlo k narůstající kupní síle. Nákup nemovitostí se stává běžnou součástí životního stylu střední a vyšší třídy.

Co pronajímání obnáší

Pravidelný nájem každý měsíc je příjemným zdrojem příjmu. Nicméně, jakmile se v nemovitosti něco pokazí, nájemníci odejdou nebo přestanou platit, může se nemovitost stát spíše zdrojem starostí než touženým pasivním příjmem. K tomu se přidávají administrativní povinnosti, jako je účetnictví, vyúčtování služeb, shromáždění vlastníků jednotek, daňová přiznání, pojištění a další.​​​​​​ Najednou majitel nemovitosti čelí mnoha úkolům, které ho nemusí bavit a nemá na ně čas. 

Příjem z pronájmu bez starostí

Pokud si přejete pouze inkasovat nájem a o nic se nestarat, můžete svěřit správu nemovitosti profesionálům. Pro ty, kteří chtějí získávat pravidelné nájemné a nemuset se o nic starat, existuje služba garantovaného nájmu. Od klienta si pronajmeme nemovitost, najdeme spolehlivého nájemníka, provedeme ověření jeho platební schopnosti a uzavřeme s ním smlouvu. Majiteli poté garantujeme placení nájmu, i když je nemovitost dočasně neobsazená nebo když se objeví problémy s neplatiči. Po ukončení nájmu pak garantujeme vrácení nemovitosti v perfektním stavu.

Společnost Bohemian Estates poskytuje komplexní služby v oblasti poradenství, prodeje a správy nemovitostí od roku 2006. I drobní investoři tak mohou těžit z bohatých zkušeností naší společnosti, která se postará o veškeré administrativní záležitosti spojené s pronájmem nemovitosti.