přeskočit na hlavní obsah

Nemovitosti bez starostí, to je garantovaný nájem

Nemovitosti bez starostí, to je garantovaný nájem

I přes detailní právní úpravu v občanském zákoníku jsou problémy s pronájmem nemovitostí běžné. Majitelé bytů určených k pronájmu často čelí situacím, kdy nájemníci neplní své platební povinnosti nebo se stane, že nájemníci opustí byt bez ohlášení. Tyto situace nejsou výjimkou, jak by se mohlo zdát.

Výpadky v placení nájemného

Nájemné často pokrývá další finanční závazky pronajímatelů. Mnoho lidí například splácí hypotéku za nemovitost, kterou pronajímají, nebo z nájemného hradí další výdaje, například zdravotní péči svých blízkých. Když dojde k výpadku v platbách, bez ohledu na příčinu, obvykle trvá minimálně dva až tři měsíce, než se tento problém podaří vyřešit. Co ale dělat po tuto dobu bez nájmu?

Nájem vždy, ať se děje, co se děje

Pohádka o bezstarostném pronájmu se kvůli podobným komplikacím může během jediného dne rozplynout jako domeček z karet, a spokojený pronajímatel je téměř ohroženým druhem. Existuje však řešení: profesionální správa nemovitosti, konkrétně služba garantovaného nájmu.

Garantovaný nájem

Tuto službu jsme začali nabízet před několika lety jako jedna z prvních společností. Za poslední roky prošel nájemní trh turbulentními změnami. Lidé se hodně stěhovali, ceny nájmů výrazně stouply a mnozí vlastníci nemovitostí čelili problémům. Být pronajímatelem v posledních letech nebylo jednoduché. V reakci na tyto výzvy jsme proto našim klientům, kteří hledali jistotu pravidelného příjmu, chtěli nabídnout službu, která by jejich problémy vyřešila.

Profesionální správa nájemních nemovitostí

Investiční byty určené k pronájmu jsou velmi atraktivním investičním objektem a rozhodně vás od jejich nákupu neodrazujeme. Je však důležité si uvědomit, že s pronájmem souvisí určité starosti. Ty však nemusí nutně řešit vlastník nemovitosti sám. Tyto starosti může převzít správcovská společnost, která za předem stanovený poplatek odstraní téměř veškeré problémy spojené s pronájmem nemovitosti. Profesionální společnosti navíc zaručují vrácení nemovitosti v původním stavu, takže majitelé se nemusí obávat ani potenciálních nájemníků, kteří by mohli mít sklony k poškozování bytu. Během celé doby trvání smlouvy je rovněž zajišťována veškerá potřebná oprava a údržba, a samozřejmostí je také správa nájemného a výzvy k jeho placení.

Pro koho je vhodná služba garantovaného nájmu?

Garantovaný nájem je ideální pro ty, kteří si přejí pravidelně a bezstarostně inkasovat nájemné, aniž by se museli o cokoliv starat. Je vhodná pro všechny, kteří se obávají nestabilních příjmů z pronájmu nebo mají špatné zkušenosti s nájemníky v minulosti. Zajištění pravidelného příjmu bez ohledu na to, zda je nemovitost obsazena, nebo zda nájemník platí, nabízí majitelům nemovitostí klid a finanční bezpečí. Velkým přínosem je například majitelům, kteří svůj byt financují hypotékou, která je pokryta příjmem z nájmu.

Kolik stojí garantovaný nájem

Cena za službu se stanovuje na základě prohlídky, během které je určena výše tržního nájemného. Z této částky je poté odečteno 15 %, zbývající částku majiteli garantujeme posílat každý měsíc, ať už je byt neobsazený nebo nájemník neplatí.

Více o pronájmu nemovitosti