přeskočit na hlavní obsah

Jak prodat svoji nemovitost až o 10 % dráž

Jak prodat svoji nemovitost až o 10 % dráž

V současnosti není vhodná doba na prodej. Věta, na které se shodují někteří odborníci. Zdražily nejen hypotéky, ale i nemovitosti, a to napříč celou Českou republikou. Mnozí kupující teď vyčkávají s nákupem, protože očekávají zlevňování. Tím pádem se snižuje poptávka po nemovitostech a na každou připadá menší počet zájemců. Někteří prodejci tak přistupují ke slevám. To ale nemusí být váš případ, nemovitost lze prodat i nad její tržní hodnotou.

Jak prodat nemovitost nad její tržní hodnotou?

Otázka, na které si vybil zuby nejeden prodávající. Odpověď na ni nabízí zkušenosti v nemovitostním obchodování a realitní společnosti. Kanceláři sice platíte provizi za zprostředkování, ale v případě, že zvolíte správnou firmu, tak se dostanete na lepší prodejní cenu. Naše data ukazují, že průměrně prodáváme nemovitost o 10,4 % dráž, než je její tržní hodnota. Dokážeme to díky našemu know-how, správně zvolené prodejní strategii a nástrojům, které využíváme k propagaci a prezentaci nemovitostí.

Strategie úspěšného prodeje

Jak může prodej s realitní společností být více ziskový? Klíče k úspěchu jsou celkem čtyři.

  1. Správně zvolená strategie. Prodej nemovitosti není jen o nafocení místností a jejich následné publikaci na některé z online platforem,
  2. s kupci je potřeba komunikovat,
  3. zjistěte si, jak je na tom daný trh,
  4. zjistěte, co je žádané.

Jak úspěšný a ziskový bude prodej, ovlivňuje i přístup do neveřejných cenových map pro danou lokalitu, na základě, kterých dovede společnost určit jaké je cenové rozpětí. Při soukromém prodeji se často ceny pohybují mimo toto rozmezí, což má za následek prodej pod kupní cenou a nebo nezájem kupců.

Jak oslovit potenciální zájemce o koupi?

Inzerce, marketing, prohlídky. A to vše připravené v nejvyšší možné kvalitě. V dnešní době už jen minimum prodávajících spoléhá na osobní prohlídky. Kupci jsou zvyklí vybírat online, a proto je důležité mít nemovitost kvalitně nafocenou, umožnit virtuální prohlídku či videoprohlídku.