přeskočit na hlavní obsah

Prodejte svou nemovitost bez průtahů a za maximální cenu. Ideální doba je právě teď

Prodejte svou nemovitost bez průtahů a za maximální cenu. Ideální doba je právě teď

Vlastníte nemovitost, kterou se chystáte prodat? Lepší doba na prodej podle aktuálních statistik není než právě teď. Růst cen nemovitostí nepolevuje, i když největší poptávka opadla a čas nejlevnějších hypoték máme dávno za sebou. Svěřte svou nemovitost realitnímu odborníkovi, který dokáže zařídit prodej nemovitosti za cenu ještě vyšší, než je ta tržní. Z transakcí realizovaných v katastru nemovitostí vyplývá, že cena, za kterou nemovitost dokážeme prodat, je v průměru o 11 % vyšší ve srovnání s aktuálními cenovými mapami, říká David Novotný ze společnosti Bohemian Estates International.

Podle dat Eurostatu, která byla zveřejněna letos v říjnu, domy a byty v Česku zdražily v druhém čtvrtletí 2019 o 8,7 % v porovnání se stejným obdobím loňského roku. Růst cen nemovitostí je u nás šestý nejvyšší v celé Evropské unii. Ze studie Real Index společnosti Deloitte vyplývá, že průměrná prodejní cena bytů v Praze a krajských městech stoupla během druhého čtvrtletí 2019 na 60 700 korun za metr čtvereční. To představuje nárůst o 10,8 % oproti stejnému období předchozího roku. Nejvíce se na celkovém počtu prodaných bytů podílí Praha, a to hned ze tří pětin.

Prodej jedině s profesionální podporou

Každý, kdo chce prodat nemovitost za vyšší než tržní cenu s maximálním komfortem, by se neměl pouštět do prodeje svépomocí. Nezávislý realitní profesionál má před laikem nedostižný náskok ve znalostech a zkušenostech s realitním trhem.

„Nezávislá realitní společnosti Bohemian Estates na trhu působí více než deset a má k dispozici tým zkušených profesionálů. Máme odborné know how, jak prodat nemovitost za nejvyšší možnou cenu, v krátkém čase a s minimálním daňovým zatížením. Dokonale známe úskalí prodeje a víme, čeho se vyvarovat. Naše právní oddělení se postará o neprůstřelné smlouvy. Pokud dojde k převisu poptávky, zvyšujeme prodejní cenu aukcí mezi zájemci. Samozřejmostí je i profesionální prezentace, která zaujme. Neomezujeme se jen na standardní inzerci, ale nemovitost aktivně nabízíme perspektivním zájemcům. Díky širokému portfoliu, které spravujeme, se o nemovitosti dozvědí stovky tuzemských i zahraničních investorů,“ říká David Novotný.

Jak to funguje?

Odborníci z realitní společnosti si nemovitost prohlédnou a ocení. Nedílnou součástí procesu je i zajištění profesionálních fotografií a prezentace včetně tzv. home stagingu. Kromě realitní inzerce na českém i mezinárodním trhu přímo osloví i vybrané cílové skupiny zájemců, kompletně zajistí prohlídky i všechna jednání s kupujícími. Právní oddělení zajistí kvalifikovaný právní servis a vypracuje veškerou smluvní dokumentaci. Tato služba je výhodná hlavně v případě, že jste zaneprázdněni – na základě plné moci za vás může realitní společnost vyřídit veškerou agendu spojenou s prodejem až do okamžiku předání nemovitosti novému vlastníkovi.