přeskočit na hlavní obsah

Pronájem bez rizika a starostí - rady ostřílených správců nájemních nemovitostí

Pronájem bez rizika a starostí - rady ostřílených správců nájemních nemovitostí

Navzdory turbulentním vlivům na realitním trhu zůstává koupě investiční nemovitosti jedním z nejméně rizikových způsobů investování a zabezpečení finančních prostředků do budoucna. Nicméně samotný nákup nemovitosti je pouze prvním krokem v investičním procesu. Skutečnou klíčovou roli hraje efektivní správa nemovitosti, která minimalizuje rizika a starosti spojené s tímto druhem investice.

Problémoví nájemníci

Riziko neplatičů může ohrozit výnosy z investiční nemovitosti, které jste si pečlivě vypočítali na papíře, a tím vás připravit o radost z příjemného výdělku. V praxi tak sen o snadném přivýdělku rychle střídá vystřízlivění a z koníčku při zaměstnání se v mnoha případech stává práce na plný úvazek. Časová investice je tu velká a čas jsou, jak se říká, peníze.

Výhodnou investicí se byt stává až ve chvíli, kdy je dlouhodobě a dobře pronajatý solventním nájemníkům se spolehlivou platební morálkou. Největší noční můrou jsou neplatiči, časté střídání nájemníků a jinak problematičtí nájemníci, kteří vás stojí spoustu peněz a času. Toto riziko je zapotřebí eliminovat, nebo alespoň minimalizovat hned na začátku.

Pokud neprovozujete investiční byty na plný úvazek, je lepší správu svěřit profesionálům. Zkušený správce dokáže řešit v podstatě vše, co nájemní vztah obnáší, a ušetřit vám v průměru sedmdesát a více hodin práce. Od vyhledání ideálního nájemníka přes vybírání nájemného včetně zajištění minimalizace jeho výpadku po běžnou údržbu, opravy a veškerý styk s úřady či dodavateli služeb a energií. Navíc profesionální vedení pronájmu dokáže vydělat více peněz, správce má více zkušeností a jeho činnost je efektivnější, než když se majitel vše musí učit sám.

Pojištění bytu ze strany nájemce

Při sjednávání pojištění je doporučeno si pozvat odborníka, který vám sestaví pojištění na míru vaší domácnosti. Důležité je specifikovat dražší vybavení a vypočítat zbytkovou cenu, což bývá častým kamenem úrazu při řešení pojistných událostí. Součástí služby je i možnost vyřídit plnění pojistné události za klienta na základě plné moci.

Služba garantovaný nájem

Služba Garantovaný nájem vás zprostí všech starostí a rizik spojených s pronájmem vaší nemovitosti. Vždy dostanete plné nájemné na svůj účet včas, i když je byt aktuálně neobsazený. Profesionální správce za vás vyřeší i složité otázky pojištění nemovitosti a jejího vybavení.

Specializované pojištění pro pronájem

Společnost má s pojišťovnami vyjednané rámcové smlouvy na specializované pojištění, které kryje rizika plynoucí z pronájmu nemovitosti. Existuje rozlišení mezi pojištěním nemovitosti a pojištěním domácnosti. U pojištění domácnosti je důležité specifikovat dražší vybavení, jako je kuchyň, kotel či elektrické spotřebiče.

Tímto způsobem se zajistí, že vaše investiční nemovitost je chráněna a zároveň je minimalizováno riziko spojené s pronájmem.