přeskočit na hlavní obsah

Profesionální správa nájemních nemovitostí vykazuje rostoucí trend

Profesionální správa nájemních nemovitostí vykazuje rostoucí trend

Spolu s rostoucím trendem investičních nemovitostí a zvýšením cen v posledních letech se také zvyšuje poptávka po profesionální správě nemovitostí. Co tato služba zahrnuje a kolik stojí?

Správa pronájmu i pro jednotlivé byty

Profesionální správa nemovitostí, dříve často využívaná především bytovými družstvy, je nyní atraktivní i pro soukromé vlastníky, kteří si nemovitost pořídili jako investici. Profesionální správci se postarají o veškeré administrativní, právní a technické záležitosti spojené s pronájmem, což vlastníky nemovitostí zbaví starostí a ušetří jim mnoho času. Navíc mohou maximalizovat výnosy z pronájmu díky jejich odborným znalostem a zkušenostem v oboru.

O Bohemian Estates

Od roku 2006 se Bohemian Estates specializuje na správu nájemních nemovitostí a aktuálně spravuje přes 1200 nemovitostí v Čechách i v zahraničí v hodnotě přes 8 miliard korun. Statistiky společnosti ukazují, že profesionálně spravované nemovitosti jsou až z 98 % obsazené. Bohemian Estates nabízí široké spektrum služeb, včetně monitorování nájemních smluv, právní optimalizace smluv, výběru nájemného, přebírání a předávání nemovitosti, komunikace s nájemci, zajištění plateb a vyúčtování, technické údržby a nonstop linky pro nájemce v případě nouze. Majitelé nemovitostí se tak nemusí o nic starat.

Garance nájmu

Jednou z možností je služba garantovaného nájmu, která majitele zbavuje veškerých starostí spojených s pronájmem a zároveň jim garantuje pravidelný příjem i v případě neplatičů nebo neobsazení nemovitosti. Tato služba zahrnuje vrácení nemovitosti v původním stavu, potřebné opravy a údržbu, vybírání nájemného a zajištění inzerce nemovitosti. Je vhodná pro ty, kteří chtějí pravidelně inkasovat nájemné bez starostí. 

Cena garantovaného nájmu se odvozuje z tržního nájemného a je stanovena po prohlídce nemovitosti. Domluvenou částku majitelé obdrží pravidelně na účet, ať se děje, co se děje. Nového nájemníka zajistíme v průměru do dvou týdnů a prověříme ho v registru dlužníků, což minimalizuje riziko neplatičů. Nicméně, v rámci garantovaného nájmu je nájemné garantováno nezávisle na těchto okolnostech.

Více o pronájmu nemovitosti