přeskočit na hlavní obsah

Správa bytu na dlouhodobý pronájem usnadní život všem majitelům nájemních bytů

Správa bytu na dlouhodobý pronájem usnadní život všem majitelům nájemních bytů

Inkasovat nájemné je bezva do chvíle, než se v bytě něco rozbije, nájemníci dají výpověď nebo se z nich vyklubou neplatiči. Ozve se rozúčtování plateb za služby a energie, schůze sdružení vlastníků jednotek, daňová přiznání, pojištění a tak dále. Najednou má vlastník spousty práce, která ho nebaví, neorientuje se v ní a nemá na ni čas. To se dá jednoduše vyřešit profesionální správou nemovitosti – díky efektivnější správě a zkušenostem odborníků si na sebe taková služba vydělá prakticky sama jen na základě lépe zhodnocené nemovitosti.

Chodíte do zaměstnání na plný úvazek, máte kupu starostí doma i v práci a k tomu ještě vlastníte nemovitost? Pak už vás určitě někdy napadlo, jaké by to bylo, kdyby se nemovitost mohla zhodnocovat sama a vy jste z ní měli pouze pravidelnou měsíční rentu bez starostí. Vaše přání není daleko od reality – inspirujte se strategií úspěšných pronajímatelů, kteří pronajímají byt a neztrácejí přitom drahocenný čas.

Spolehlivý nájemník nad zlato

Úspěšnost investice nezáleží jen na vás a na tom, jak se budete o nemovitost starat. Velká část také záleží na nepředvídatelném lidském faktoru, kterým jsou nájemníci. Nebudete-li dostatečně obezřetní, může se stát, že si do bytu nastěhujete chronického neplatiče. V lepším případě může trvat týdny až měsíce, než ho z bytu vystěhujete. Celou tu dobu budete navíc přicházet o zisk z nájemného, a pokud vybrané nájemné používáte na splátku hypotéky, pak se můžete dostat i do finančních potíží. Pro ty, kteří chtějí mít garantovaný měsíční příjem z pronájmu, je určená služba profesionální správy nemovitosti odborníky.

„Za klienty obstaráme veškeré záležitosti související s pronájmem a správou bytu. Komunikaci s nájemníky, dodavateli energií, úřady či údržbáři převezme přidělená osobní administrátorka. Pohlídáme platnosti nájemních smluv a s předstihem najdeme nové nájemníky, aby byl byt stále obsazený. A i když nebude, nebude to vaše starost a nebudete za to platit. V rámci správy bytových jednotek budeme hradit zálohy za služby a nájemníkům doručovat vyúčtování, čistý zisk pošleme na váš účet. Přehled o tom, jak byt vydělává, jednoduše získáte v našem online systému, který je přístupný dvacet čtyři hodin denně, sedm dní v týdnu,“ vysvětluje David Novotný, majitel a zakladatel realitní společnosti Bohemian Estates.

Poplatek za službu je 10 % z vybraného měsíčního nájemného. Služba si na sebe nejen vydělá, ale zvýší i váš čistý zisk ve srovnání s vlastní správou bytu. Úsporu času a starostí si nejlépe vyčíslíte sami.