přeskočit na hlavní obsah

Jak na profesionální prezentaci nemovitosti při prodeji?

Jak na profesionální prezentaci nemovitosti při prodeji?

I když by se mohlo zdát, že prodej nemovitosti je rutinní obchodní transakce, ve skutečnosti tento proces často provází nespočet proměnných, které mohou prodej ohrozit. Jednou z nich je právě i nevhodně zvolený způsob prezentace, který mnozí podceňují.

Odlište se od ostatních

Na realitním trhu je obrovské množství nabídek, a je důležité si uvědomit, že jako prodejce nejste jediný. Společně s vámi se snaží svou nemovitost prodat další stovky vlastníků. Proto si musíte dát záležet, aby vaše nemovitost zaujala. Dobře napsaný inzerát s kvalitními fotografiemi zajistí, že si vašeho inzerátu všimne více lidí a také se více lidem bude při vyhledávání zobrazovat. Zamyslete se, čím je vaše nemovitost výjimečná a v inzerátu to náležitě prodejte, jakákoliv konkurenční výhoda se vám bude hodit. 

Úspěšný prodej začíná na internetu

V dnešní digitální době je klíčové mít profesionálně zpracovanou prezentaci prodávané nemovitosti. Lidé jsou zvyklí více realizovat transakce online, a proto je důležité i v realitním odvětví využívat moderní technologie. Kvalitní fotografie, videa a virtuální prohlídky mohou výrazně zvýšit atraktivitu vaší nabídky. Dronové snímky poskytují jedinečné záběry na exteriér nemovitosti a její okolí, které může hrát velkou roli při rozhodování zájemců. Můžete také využít cílené reklamy, která osloví přesně definované skupiny zájemců.

Jak na dobrý inzerát

Samotná vizuální prezentace však nestačí. Ujistěte se, že v inzerátu uvádíte všechny klíčové informace o nemovitosti, jako je velikost, počet pokojů, vybavení, stav nemovitosti (novostavba, rekonstrukce, apod.) a případné další výhody (balkon, zahrada, garáž). Popište, kde se nemovitost nachází, a zmiňte všechny výhody dané lokality – blízkost škol, obchodů, parků, dopravní dostupnost, možnosti volnočasových aktivit. Kupující hledají nejen nemovitost, ale i příjemné místo k životu. Nezapomeňte na kontaktní informace a buďte flexibilní ohledně termínů prohlídek. Čím jednodušší je pro zájemce se s vámi spojit a domluvit si prohlídku, tím vyšší je šance na úspěšný prodej.

Nebojte se využít služeb profesionálů

Zavedené realitní společnosti mají bohaté zkušenosti s prezentací nemovitostí, můžete se tak spolehnout, že nemovitost bude odprezentovaná kvalitně. Naše firma Bohemian Estates se neomezuje pouze na standardní inzerci, ale aktivně oslovuje i potenciální zájemce. Díky této strategii se o nemovitost dozví stovky tuzemských i zahraničních investorů, což zvyšuje šance na výhodný prodej.

Pro vlastníky nemovitostí je další výhodou, že se nemusí starat o žádné detaily, pokud nechtějí. Stojíme za klientem od začátku do konce. Prohlédneme si nemovitost, oceníme ji, nafotíme, odprezentujeme, vyřídíme smlouvy a nakonec ji prodáme. Pokud je klient zaneprázdněn a nemůže se  celého procesu účastnit, může nám udělit plnou moc, na jejímž základě ho zastoupíme. Nemusí se pak starat o prohlídky ani o podpis smluv.

Díky realitní společnosti dosáhnete vyššího zisku

Bát se nemusíte ani nákladů spojených s provizí realitní společnosti. Zjištění ukazují, že prodej s pomocí realitní společnosti v průměru přináší vyšší zisky. Z analýzy transakcí provedených v katastru nemovitostí vyplývá, že dosahujeme průměrně o 11 % vyšší tržní ceny ve srovnání s cenovými mapami. Při prodeji se navíc zaměřujeme na minimalizaci daňové zátěže, což vede k tomu, že naši klienti jsou v drtivé většině případů ve finančním plusu oproti situaci, kdy by se pokoušeli prodat nemovitost sami.

Na závěr je dobré si uvědomit, jak velký rozdíl může moderní a kvalitní online prezentace nemovitosti udělat pro její úspěšný prodej. S podporou odborníků a dobře připraveným inzerátem můžete rychle najít toho pravého kupce a prodat svou nemovitost za skvělých podmínek.

Více o prodeji nemovitosti