přeskočit na hlavní obsah

Profesionální prezentace nemovitosti vám pomůže zkrátit čas prodeje i zvýšit tržní hodnotu

Profesionální prezentace nemovitosti vám pomůže zkrátit čas prodeje i zvýšit tržní hodnotu

Přestože se může zdát, že je prodej nemovitosti obyčejnou obchodní transakcí, tento proces často doprovází nespočet proměnných, které mohou prodej ohrozit. A jednou z nich je právě i nešťastně zvolený způsob prezentace, kterou mnozí podceňují.

Realitní vody jsou plné nabídek

Je si však nutné uvědomit, že jako prodejce nejste na trhu jediní. Spolu s vámi se svou nemovitosti snaží zobchodovat další desítky, stovky a dokonce i tisíce vlastníků a aniž byste tak chtěli, dostáváte se při prodeji nemovitosti do pomyslného kruhu plného konkurence. Z něj vás poté vytáhne jen dotažení prodeje do konce.

A přestože prodat nemovitost samo o sobě není těžké, předpokládá se, že vy ji chcete prodat rychle a výhodně. A úplně ideálně s minimálním úsilím a maximálním ziskem. V tento moment proto na řadu přichází spolupráce s realitní společností, díky které vás nemusí trápit, kolik dalších nemovitostí je ve stejné lokalitě nabízeno.

Prodej nemovitosti přes realitní společnost

Prodej nemovitosti za pomoci realitní společnosti v sobě totiž skýtá jednu obrovskou výhodu, a to, že máte od začátku až do konce při ruce někoho, kdo přesně ví, co dělá. „Při jakékoli realitní transakci je na místě obezřetnost. Při prodeji je však zároveň nutné mít zvolenou vhodnou strategii, jinak může celý prodej skončit fiaskem,“ říká Robert Poppl, ředitel realitní divize nezávislé realitní společnosti Bohemian Estates International, která na trhu působí již více než deset let. Ten zároveň dodává, že v dnešní době je nutné klást důraz na profesionálně zpracovanou prezentaci prodávané nemovitosti. „Žijeme v digitální době a lidé jsou zvyklí více a více transakcí realizovat online. Tomu je nutné přizpůsobit i tak gigantické odvětví, jako je to realitní. Proto si dáváme záležet na tom, abychom co nejvíce potenciálních kupců zaujali ještě dříve, než do nemovitosti vůbec vkročí. Pomáhají nám v tom nejen fotografie či videa z nemovitosti, ale i virtuální prohlídky, k jejichž tvorbě využíváme nejmodernější nástroje,“ dodává Poppl.

Bohemian Estates se zároveň neomezuje na standardní inzerci, ale nemovitost nabízí napřímo perspektivním zájemcům. „Díky této strategii se o nemovitosti dozví stovky tuzemských i zahraničních investorů a šance na výhodný prodej rostou,“ uvádí Robert Poppl.

Výhodou pro vlastníky je poté bezesporu fakt, že se nemusí o nic starat, pokud vyloženě nechtějí. „Za klientem stojíme od začátku až do konce. My nemovitost prohlédneme, oceníme, nafotíme, odprezentujeme, vybavíme neprůstřelnými smlouvami a nakonec ji prodáme. A pokud je klient zaneprázdněn a nechce být u celého procesu přítomen, není nic snazšího než nám dát plnou moc, na jejímž základě ho zcela zastoupíme. Nemusí pak být ani u prohlídek, ani u podpisu smluv,“ vyjmenovává Poppl, o co všechno se společnost Bohemian Estates postará.

Spolupráce s realitní společností vám zaručí vyšší zisk

Bát se vlastník nemovitosti nemusí ani nákladů, které vynaloží na provizi realitní společnosti. Ukazuje se totiž, že prodej s pomocí realitní společnosti dosahuje v průměru vyšších zisků. „Dle údajů vypočtených z transakcí realizovaných v katastru nemovitostí jsme došli k tomu, že dosahujeme v průměru až o 11 % vyšší tržní ceny ve srovnání s cenovými mapami. Při prodeji se však zaměřujeme i na minimální daňovou zátěž a naši klienti jsou tak v drtivém procentu případů v plusu, než kdyby se do prodeje pouštěli na vlastní pěst,“ uzavírá Poppl za Bohemian Estates International.

Více o prodeji nemovitosti